Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.
Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.
Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim compozitia:
Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.
Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.
Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.
Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.
Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.
O lasam sa se raceasca trep
Un sandwich pe care obisnuiam sa-l fac cu branza de capra inainte - asta pana cand am descoperit ca este mult mai gustos cu...
Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miereEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj