Tarta aperitiv

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1 cana si 3/4 faina alba
  • 1/2 cub margarina rama (125g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
  • Umplutura:
  • 2 cepe albe
  • 200-300gr sunca taiata cubulete
  • 200gr cascaval
  • o cutie ciuperci taiate
  • Deasupra:
  • 200 g smanatana
  • 3-4 oua

Mod de preparare

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt.

Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...
Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul..

Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori

Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...

Si asa arata o feliuta...


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.