Sunca Simpla

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sunca
  • sare
  • usturoi
  • cimbru

Mod de preparare

Vasul in care tinem la sarat suncile afecteaza sau nu in mod direct calitatea produsului obtinut. Un inox, un aluminiu alimentar sau lemn sant materiale din care sa fie confectionate vasele in care sa punem suncile la sarat. Insist asupra acestui lucru in mod deosebit spre a intra in obisnuinta calitatea vasului - calitatea produsului

Plecam mai departe si avem sunca transata pe categorii, o asezam la sare una langa cealalta, un rand de sunca unul de sare iar intre randuri crengute de cimbru si catei de usturoi striviti pentru a putea transfera aroma lor bucatilor de sunca.

Un strat de sare deasupra, capac la vas si daca nu o afumam si o lasam simplamusai sa stea peste trei saptamani. Se scoate pe masura ce este consumata, se spala se tamponeaza cu un prosop si se tine atarnata la vant sau la frigider.
Formeaza sau completeaza diferite meniuri traditionale

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.