Sufleu de paine cu rosii, cascaval si sunca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 8 felii paine toast
  • 8 felii subtiri de cascaval
  • 8 felii subtiri de sunca slaba (ca cea folosita pentru pizza)
  • 3 rosii
  • 3 oua
  • 30 ml lapte condensat (se poate inlocui cu smantana dulce)
  • sare, piper, nucsoara
  • unt pentru uns forma de sufleu

Mod de preparare

Se injumatatesc feliile de toast, cascaval si sunca. Se feliaza rosiile si se scot samburii si zeama.
Se unge forma de sufleu cu unt. Se pun alternativ o felie de paine, una de cascaval, una de sunca, una de rosii, dupa modelul tiglelor de acoperis, primele felii de paine fiind asezate putin inclinat, rezemate de marginea formei si sustinand astfel urmatoarele felii, pana la completarea formei de sufleu.
Se incinge cuptorul la 220 grade C.
Se bat ouale cu laptele condensat, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, se amesteca si se toarna peste sufleu.
Se coace circa 20 - 30 de minute.
Mod de servire: Se serveste imediat dupa ce a fost scos din cuptor.

Mentiuni: Pentru reusita deplina se recomanda felii de paine semiprajita astfel incat partea de la suprafata sa nu se arda prea tare in cuptor, iar partea de jos sa nu se inmoaie prea mult in sos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj