Caliti ceapa si costita afumata / bacon in putin ulei. Lasati sa se racoreasca.
Adaugati la faina cernuta impreuna cu boiaua, untura si untul, topite si racorite, apa calduta in care ati dizolvat sarea, rozmarinul (optional), gorgonzola / brie usor frecata si drojdia alifiata cu zahar / drojdia uscata.
Framantati un aluat potrivit, ce se desprinde de vas si mana si lasati acoperit, la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti in foaie de aluat, direct pe hartia de copt de marimea tavii folosite (38x28 cm) si puneti in tava, cu foaie cu tot.
Taiati in patratele 4x4 cm, cu un cutit bine ascutit si lasati la crescut cca 30 min, in loc cald.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati deasupra cimbru / rozmarin (optional).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce patratelele sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti ca aperitiv sau puteti sa le puneti ca pachetel pentru scoala / servici.
Snack-uri delicioase: crocante, dar fragede in acelasi timp; aromate si picante.
Delicioasă, doar atât. Și spor la treabă! Mulțumesc Diana_k pentru inspirație! :-*
Negresă cu dulceață de piersici și bezeaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj