Shaorma Cu Piept De Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lipiile:
  • 700g faina
  • drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
  • lapte cat sa iasa un aluat elastic
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
  • piept de pui la gratar
  • varza proaspata
  • cartofi prajiti
  • castraveti proaspeti (sau murati)
  • un gogosar proaspat
  • Sosul:
  • 300g smantana
  • 100g maioneza
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • piper alb macinat
  • sare

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.

Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri
castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate.

Sosul se prepara din ingredientele de mai sus.
Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj