Shaorma Cu Piept De Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lipiile:
  • 700g faina
  • drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
  • lapte cat sa iasa un aluat elastic
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
  • piept de pui la gratar
  • varza proaspata
  • cartofi prajiti
  • castraveti proaspeti (sau murati)
  • un gogosar proaspat
  • Sosul:
  • 300g smantana
  • 100g maioneza
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • piper alb macinat
  • sare

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.

Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri
castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate.

Sosul se prepara din ingredientele de mai sus.
Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste


Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura dalmatian

Prajitura dalmatian
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura