Sandwich cu Ton si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 4 felii mai mici de paine de casa
  • unt nesarat (82%)
  • 1 galbenus ecologic fiert
  • 40 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 conserva ton bucati in ulei de masline extra virgin sau in suc propriu;
  • aproximativ 120 g dupa ce l-ati stors (este important ca tonul sa fie de calitate superioara)
  • 1 lingura castraveti cornichon murati taiati marunt
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 frunze de telina verde taiate marunt
  • 1/4 lingurita cimbru verde
  • 1/4 lingurita sos tabasco (puteti inlocui cu 1/2 lingurita sambal oelek sau sos chilli dulce)
  • 125 g mozzarella de bivolita
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • cheddar razalit (aproximativ 50 g)
  • chilli cayenne (optional pentru garnisire)

Mod de preparare

Intr-un bol mic puneti galbenusul de ou cu ulei de masline si Dijon. Cu o spatula amestecati bine pana cand obtineti o maioneza. Intr-un bol mai mare amestecati bine ton, maioneza, ceapa, telina, cimbrul, tabasco si castraveti.

Rupeti mozzarella in bucati mici si distribuitii in amestecul cu ton apoi asezonati. Ungeti feliile de paine cu unt pe ambele parti apoi transferati intr-o tava cu folie de aluminiu. Este critic sa ungeti painea cu unt.

Puneti tava sub grill si pajiti pe ambele parti pana cand painea are o culoare aurie. Cand scoateti tava alegeti partea cea mai prajita de paine si puneti-o cu fata in jos. Distribuiti uniform ton pe acestea.

Presarati cheddar deasupra apoi tineti din nou sub grill pana cand branza s-a topit si incepe sa prinda o culoare aurie. Serviti simplu sau optional cu putina salata si/sau castraveti murati.

* Lasati aceste sandwich-uri sa se raceasca 4-5 minute pentru a simti mai bine gustul ingredientelor si de nu avea neplacerea si discomfortul de a va arde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si gutui

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama

Prajitura cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj