Salata de Conopida

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida micuta
  • 1 catel ustroi
  • sare
  • piper
  • arpagic sau cozi de ceapa verde
  • maioneza dintr-un ou (o lingurita mustar, un galbenus, ulei)

Mod de preparare

Noua ne place conopida gatita in multe feluri, iar salata de conopida este o gustare perfecta pentru micul dejun sau poate fi servit ca si aperitiv. Prepararea ei este usoara si nu dureaza mult.

Punem conopida rupta in buchetele la fiert in apa cu sare. O lasam la fiert pana este bine fiarta, (furculita trebuie sa o patrunda usor), cam 20 -25 minute. O scurgem si o lasam sa se racesca.

Intre timp facem maioneza: punem galbenusul, apoi o lingurita de mustar, amestecam bine cu o lingura de lemn si adaugam in fir subtire uleiul pana cand ajungem la consistenta dorita. Intotdeauna amestecam in aceeasi directie.

Conopida racita o zdrobim bine cu o furculita, adaugam maioneza, usturoiul razuit si sare si piper.

Amestecam bine pana se omogenizeaza.
O servim pe paine prajita si cu arpagic sau cozi de ceapa verde maruntite deasupra.

Enjoy!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.