Salam Sau Terina Din Piept de Pui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui fara os
  • 4 felii de miez de paine
  • 250 gr smantana dulce
  • Condimente:
  • - 1cm de ghimbir ras
  • - 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • Sare
  • Piper alb - optional
  • Smochine sau curmale uscate
  • Alune de padure prajite
  • Rosii uscate
  • Ciuperci (cat mai aromate)
  • Alte extravagantze

Mod de preparare

Sa gatim pieptul de pui si "altfel"...

Va spuneam pe la inceputurile intrarii mele pe forum ca faceam pentru "elevul" meu din clasele primare mezeluri de casa. Acesta este unul dintre ele!

Avem nevoie de 2 piepti de pui, ceva condimente, un pic de rabdare si gata "salamul" de pui!

Taiem cubulete pieptii de pui, inmuiem bucatele de franzela in smantana dulce (sau lapte condensat) le dam prin robot sau masina de carne pana devine totul o pasta fina si adaugam condimentele ce stim ca ne/le plac: ghimbir proaspat ras si un praf de nucsoara - sau - rozmarin si doar un pic de salvie etc.

Daca aveti matze si adaptor de facut carnati/salam/lebervurst sau alte minunatii mizilicoase, trageti aceasta compozitie in ele si le fierbeti 20 minute.

Daca nu, faceti terina: imbracati cu grija o tava de chec cu hartie de copt, captusiti bine cu bacon sau prosciutto, avand grija sa puneti feliile de-a latul - sa atarne pe marginile tavii pentru a avea cu ce acoperi alcatuirea - si puneti pasta de carne in care adaugati ori rosii uscate si ciuperci ori - mie imi place enorm combinatia dulce-sarat-condinentat - alune de padure prajite si sarate+smochine uscate dulci.

Dupa ce ati pus pasta de carne aduceti deasupra feliile de bacon pentru a o sigila bine, acoperiti-le cu hartie de copt si coaceti o jumatate de ora.

Scoateti din forma doar dupa ce s-a racit nitelus.

Se poate servi si pe post de "salam" pentru piticutii ce merg la scoala (intre doua felii de paine unse cu unt si o frunza de salata) si ca fel de baza, insotita de garnituri diverse. Se pastreaza timp indelungat la congelator (eu taiam felii si le puneam doua cate doua in pungi astfel le aveam gata de asternut pe feliile de paine, imediat dupa decongelare) si daca vreti sa va hraniti sanatos copilasii merita sa faceti efortul!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ciuperci si pui

Paste cu ciuperci si pui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj