Rulada din cap de porc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 buc cap porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 frunze dafin
  • 2 -3 linguri sare
  • ulei
  • pasta gulyas (puteti inlocui cu boia sau cu pasta de ardei de la borcan)
  • folie de impachetat

Mod de preparare

Preparare :

Punem capul curatat la fiert. Apa se pune cat sa acopere carnea . Adaugam sarea si lasam sa dea in clocot ,apoi spumam. Adaugam restul de ingrediente adica 6 catei de usturoi , foile de dafin, ardeiul iute taiat felii si piperul boabe. Lasam sa fiarba la foc mic pana canea se desprinde de pe oase.
In timpul cat capul fierbe pisam vreo 5-6 catei usturoi intr-un bol , adaugam la ei 1 lingurita sare si incepem sa il frecam. Adaugam treptat la usturoi ulei amestecand mereu pana acesta se ingroase (se obtine un fel de maioneza de usturoi) si adaugam la el pasta gulyas (sau boia).
Cand capul e fiert il scoatem din apa ,indepartam oasele ce au mai ramas ,il desfacem un pic si ungem totul cu pasta de usturoi si pe interior si pe exterior. Infasuram strans bucatile de cap in folie si le dam la rece pentru cateva ore bune( macar pentru 12 ore) .
Dupa ce a odihnit suficient la rece se scot din frigider , se feliaza si se serveste cu sos de hrean cu smantana , mustar .

Pofta Buna!!!


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj