Rulada din cap de porc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 buc cap porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 frunze dafin
  • 2 -3 linguri sare
  • ulei
  • pasta gulyas (puteti inlocui cu boia sau cu pasta de ardei de la borcan)
  • folie de impachetat

Mod de preparare

Preparare :

Punem capul curatat la fiert. Apa se pune cat sa acopere carnea . Adaugam sarea si lasam sa dea in clocot ,apoi spumam. Adaugam restul de ingrediente adica 6 catei de usturoi , foile de dafin, ardeiul iute taiat felii si piperul boabe. Lasam sa fiarba la foc mic pana canea se desprinde de pe oase.
In timpul cat capul fierbe pisam vreo 5-6 catei usturoi intr-un bol , adaugam la ei 1 lingurita sare si incepem sa il frecam. Adaugam treptat la usturoi ulei amestecand mereu pana acesta se ingroase (se obtine un fel de maioneza de usturoi) si adaugam la el pasta gulyas (sau boia).
Cand capul e fiert il scoatem din apa ,indepartam oasele ce au mai ramas ,il desfacem un pic si ungem totul cu pasta de usturoi si pe interior si pe exterior. Infasuram strans bucatile de cap in folie si le dam la rece pentru cateva ore bune( macar pentru 12 ore) .
Dupa ce a odihnit suficient la rece se scot din frigider , se feliaza si se serveste cu sos de hrean cu smantana , mustar .

Pofta Buna!!!


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.