Rulada de ou cu cascaval si cabanos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blatul ruladei :
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 125 gr rama
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 200 gr cascaval razuit
  • 5 linguri de smantana
  • 200 gramestec de legume
  • cateva masline negre
  • 150 gr ciuperci de la conserva maruntite
  • patrunjel verde tocat
  • 2 bucati de cabanos prajite
  • 2 oua fierte
  • sare, piper
  • Pt uns rulada:
  • smantana
  • cascaval ras

Mod de preparare

Preparare Blat:
Se pune intr-un vas margarina la topit , se adauga laptele, sarea si apoi faina amestecand mereu pana totul se omogenizeaza(se fierbe pe foc mic).

Se ia deoparte si se adauga galbenusurile de la cele 4 oua cu care se amesteca bine . Albusul se bate separat spuma tare si apoi se adauga la compozitia de mai sus. Se obtine un aluat mai moale si pufos care se toarna intr-o tava unsa . Se da la cuptorul preincalzit la foc mijlociu pana cand este copt (facem proba cu scobitoarea ).

Aluatul se scoate apoi si se ruleaza intr-un prosop umed si se lasa asa cateva minute bune pana isi ia forma.

Umplutura:

Legumele asortate le fierbem in apa cu sare ,sau delikat. Ciupercile le maruntim , cascavalul ras il amestecam cu cele 5 linguri de smantana,iar maslinele le taiem cubulete. Cabanosul (sau carnati oltenesti, sau caroli,....) se prajesc intr-un pic de ulei. Ouale fierte se dau pe razatoarea mica.

Desfacem din prosop rulada si incepem sa il umplem cu amestecul de cascaval si smantana, peste punem legumele(le codimentam cu sare si un pic de piper), oua razuite(un pic de sare), patrunjel verde ,maslinele si cabanosul.

Rasucim din nou rulada astfel umpluta si il asezam din nou in tava unde il vom unge deasupra cu smantana si il presaram cu cascaval ras si il dam inapoi in cuptor pana face deasupra un pin de coajba.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se taie felii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...

Nuci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj