Rulada cu ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1 kg piept de curcan
  • • 200 g ciuperci campignon
  • • 50 g unt
  • • 1 lingura ulei de masline
  • • 80 g migdale feliate
  • • 1 ou
  • • 1-2 crengute de cimbru
  • Garnitura:
  • • 2 ardei rosii
  • • 1 dovlecel
  • • 1 ceapa rosie
  • • 3 catei de usturoi
  • • 3-4 linguri de ulei de masline
  • • 1 legatura de patrunjel
  • • sare
  • • piper

Mod de preparare


Se spala ciupercile si se taie in felii. Se pune o lingura de ulei de masline si untul intr-o cratita in care se adauga ciupercile, patrunjelul tocat marunt, frunzele de cimbru si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga 50 g fulgi de migdale.
Se condimenteaza amestecul de ciuperci cu sare si piper. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga oul si se amesteca bine.
Carnea se imparte in trei bucati. Fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune amestecul de ciuperci si se ruleaza. Se pun in staniol si se strang bine la capete.
Ceapa, ardeii, dovlecelul si usturoiul se taie bucati mari, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se asaza rulourile intr-un vas ( preferabil de ceramica) uns cu ulei. Se coc 40 de minute. Se scoate staniolul, se presara rulourile cu fulgi de migdale si cimbru ramas, si se mai lasa carnita 15 minute ca sa se rumeneasca.
Legumele se undesc deasupra, intr-o craticioara, timp de 10-15 min. sau pot fi adaugate in vas langa rudada cand aceasta este aproape gata.
Pofta buna!

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc, umpluta cu carne tocata, la slow cooker Crock-Pot

Asta ca tot vine Decembrie si m-apuca pasiunea pentru carne mai ceva ca oricand ! :D    

Rulada de porc, umpluta cu carne tocata, la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata