Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Am facut aceasta rulada cu foietaj tip foi, branza, rosioare, ardei gras verde si frunze de ceapa verde. E ideala pentru sarbatorile in familie.
Intr-un castron, se amesteca bine branza data prin razatoare, crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place) cu frunzele de ceapa verde tocate marunt (pastrati insa cateva si pentru decor) si un varf de lingurita de sare. Se bate oul si se adauga in crema, avand grija sa pastram doar putin pentru uns.
Eu am avut foi de placinta proaspete, care nu necesita decongelare, asa ca le-am putut folosi imediat. Am folosit doar o foaie, insa puteti folosit mai multe, daca doriti un exterior mai crocant. Astfel, se intinde foaia de foietaj, se intinde crema de branza, se orneaza cu ardeiul taiat juliene, cateva rosii taiate felii si frunze de ceapa verde tocate. Se ruleaza ca pe rulada si se unge cu oul ramas.
Se asaza rulada in tava pregatita cu foaie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau pana devine aurie.
Timp: 30 min
Portii: 4
Sfat: Puteti inlocui ardeiul verde cu cel rosu, este mai dulce si mai gustos.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/rulada-cu-branza-si-legume.html
• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.