Rulada cu Blat din Spanac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 oua
  • -200 g cascaval ras
  • -200 g crema de branza cu usturoi sau crema de branza + usturoi zdrobit (granule de usturoi)
  • -200 g felii subtiri de prosciutto (sunca presata, salam de buna calitate, somon afumat)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. (Se poate pregati si cu spanac congelat, dezghetat si bine scurs, dar il recomand pe cel proaspat).

Amestecati spanacul pasat si rece cu ouale si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Intindeti-l in strat uniform, de aproximativ 0, 5 cm grosime*, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presarati deasupra cascavalul ras, uniform, formand un alt strat si dati la cuptorul incins la 200 grade, la foc potrivit, doar cat sa se topeasca cascavalul- atentie, acesta nu are voie sa se rumeneasca!!!
Lasati sa se racoreasca in tava si cascavalul topit sa se solidifice putin, scoateti pe un gratar, cu hartia de copt cu tot si lasati la racit.

Asezati uniform feliile de prosciutto (sunca, salam, somon afumat), intindeti crema de branza si rulati cu grija, sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Transferati rulada pe folie alimentara, impachetati-o si sigilati bine capetele, apoi repetati operatia cu o folie de aluminiu.

Dati la rece pentru 3- 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Taiati in felii de grosimea dorita si serviti ca aperitiv.
Nota: Pentru ca am folosit o tava mai mica si aveam un strat mai gros de spanac decat altadata si decat cel indicat in reteta, am dat intai tava cu blatul de spanac la cuptor, pentru aproximativ 10 min, apoi am presarat cascavalul si am dat din nou la cuptor pana ce acesta s-a topit.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu ton si legume

Imi place aceasta salata,este aromata si usor picanta.Nu stiam ce denumire sa-i dau dar cred ca e bun asa.

Salata cu ton si legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj