Fierbi apa cu margarina sau untul si uleiul cu sarea, pana acestea se topesc, apoi adaugi in compozitia fierbinte faina si malaiul alternativ,amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Cand se raceste putin, adaugi ouale unul cate unul si omogenizezi (si, eventual, marar, susan etc); lasi compozitia sa se odihneasca circa 10 minute, urmarind sa se umfle putin malaiul. Intinzi din compozitia obtinuta o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o coci la 180 grade circa 20 de minute pana devine usor aurie-aramie. Atentie! Inainte de copt, compozitia poate parea moale, si nu acopera intreaga tava; ea se va intinde treptat si se va umfla, acoperind in final toata suprafata.Nu este nevoie sa fie prea groasa, deoarece devine "fainoasa"; asa cum este, devine extrem de pufoasa, ca o prajitura.
Scoti foaia din cuptor, intinzi cascavalul amestecat cu smantana, apoi rulezi cat e inca fierbinte. Pozitionezi rulada in diagonala tavii, pentru a incapea, si pui deasupra ce doresti: ou, cascaval, ambele, cu sau fara piper etc.O reintroduci in cuptor, pana se rumeneste.
Ca aperitiv, este foarte aspectuoasa si extrem de gustoasa; poate fi o alternativa festiva la banala mamaliga cu branza si smantana. Este buna mai ales calda.
Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)
Pandispan cu pere, budinca de vanilie si friscaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj