Rulada Aperitiv cu Salam si Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -50 g untura, la temperatura camerei
  • -15 g sare
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie proaspata / 7 g drojdie uscata
  • -35 g zahar
  • -250 g apa
  • calduta
  • Umplutura
  • -salam, taiat cibulete
  • -branza telemea
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.

Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta.

Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana.

Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.

Intindeti in foaie dreptunghiulara pe planul de lucru usor infainat. Presarati uniform cubulete de salam, cascaval ras si branza telemea sfaramata. Rulati sub forma de sul, inchideti bine capetele si transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana ce rulada este coapta si frumos rumenita.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliat cu o salata (de rosii).
Un aluat grozav de bun!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.