Radacinile noastre de iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Astazi m-am gandit sa ma intorc laradacini: romanesti
  • vesele
  • gustoasecu dulceata
  • si putin acrisoare - asa cum ne place nouaceva care sa impace si pe cel ce vede morcovul si sfecla ca pe niste radacini sanatoase si autohtone (mai tata
  • mai!!) dar si pe cel fandosit care asa se minuneaza de ce vede in farfurie ca si se apuca iute de scrie o cronica culinara de se duce vestea (c-asa-i trendy
  • nu? ) ehhhdragii mei
  • eu spun ca radacinile noastre romanesti de iarna sunt asa de versatile incat iata

Mod de preparare

E simplu: doua sfecle rosii maruntele, un morcov sanatos si viguros (musai de-al nost'), o portocala ( multa in zeama), 3 linguri de untdelemn, 2 lingurite de mustar, 2 linguri de miere, sare si piper.
Maruntim morcovul si sfeclisoarele, sucul rezultat ni-l adjudecam (pe gat!).
Amestecam fara mila mustarul, zeama de portocala, mierea, untdelemnul, dregem de sare si piper...
Si iat-o pe "dumneaei", gustoasa, atat de romaneasca si de cosmopolita in simplitatea ei...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pipote picanta

Tocanita de pipote picanta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj