Pufosenia Norilor

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite de branza Gruiere (eu am pus parmesan azi ca doar asta am avut)
  • 1 ramekin (vas individual)

Mod de preparare

Se separa galbenusul de albus. Se bate foarte, foarte bine albusul cu sarea pusa dupa gust. Cand este foarte teapan albusul, se ia cu o lingura si se aseaza in ramekin pana la jumatatea lui sau ceva mai mult. Cu dosul lingurii se face putin loc in albus.
Acolo se va pune galbenusul, se va presara putin piper si se va acoperi cu Gruiere/Parmesan/Peccorino.
Se acopera apoi totul cu restul de albus batut si se pune la cuptorul preancalzit la temperatura medie, pentru 5-10 minute.

Se tine pana prinde deasupra o crusta aurie ... aveti grija ca tinde sa se arda foarte repede.
Dupa ce se scoate din cuptor se serveste imediat, cald, daca doriti se mai poate presara deasupra putin piper si niste firisoare de branza.

Daca serviti la micul dejun puteti folosi ramekins mai mari si se pot pune doua oua, daca serviti la o petrecere ca si aperitiv, atunci faceti portii mai mici, si coaceti exact inainte de servire ..... la mine a durat doar 6 minute la cuptor ca sa se maroneasca asa cum le vedeti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni

N-am introducere, ca nu am si gata.....

Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj