Pufosenia Norilor

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite de branza Gruiere (eu am pus parmesan azi ca doar asta am avut)
  • 1 ramekin (vas individual)

Mod de preparare

Se separa galbenusul de albus. Se bate foarte, foarte bine albusul cu sarea pusa dupa gust. Cand este foarte teapan albusul, se ia cu o lingura si se aseaza in ramekin pana la jumatatea lui sau ceva mai mult. Cu dosul lingurii se face putin loc in albus.
Acolo se va pune galbenusul, se va presara putin piper si se va acoperi cu Gruiere/Parmesan/Peccorino.
Se acopera apoi totul cu restul de albus batut si se pune la cuptorul preancalzit la temperatura medie, pentru 5-10 minute.

Se tine pana prinde deasupra o crusta aurie ... aveti grija ca tinde sa se arda foarte repede.
Dupa ce se scoate din cuptor se serveste imediat, cald, daca doriti se mai poate presara deasupra putin piper si niste firisoare de branza.

Daca serviti la micul dejun puteti folosi ramekins mai mari si se pot pune doua oua, daca serviti la o petrecere ca si aperitiv, atunci faceti portii mai mici, si coaceti exact inainte de servire ..... la mine a durat doar 6 minute la cuptor ca sa se maroneasca asa cum le vedeti.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.