Pufosenia Norilor

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite de branza Gruiere (eu am pus parmesan azi ca doar asta am avut)
  • 1 ramekin (vas individual)

Mod de preparare

Se separa galbenusul de albus. Se bate foarte, foarte bine albusul cu sarea pusa dupa gust. Cand este foarte teapan albusul, se ia cu o lingura si se aseaza in ramekin pana la jumatatea lui sau ceva mai mult. Cu dosul lingurii se face putin loc in albus.
Acolo se va pune galbenusul, se va presara putin piper si se va acoperi cu Gruiere/Parmesan/Peccorino.
Se acopera apoi totul cu restul de albus batut si se pune la cuptorul preancalzit la temperatura medie, pentru 5-10 minute.

Se tine pana prinde deasupra o crusta aurie ... aveti grija ca tinde sa se arda foarte repede.
Dupa ce se scoate din cuptor se serveste imediat, cald, daca doriti se mai poate presara deasupra putin piper si niste firisoare de branza.

Daca serviti la micul dejun puteti folosi ramekins mai mari si se pot pune doua oua, daca serviti la o petrecere ca si aperitiv, atunci faceti portii mai mici, si coaceti exact inainte de servire ..... la mine a durat doar 6 minute la cuptor ca sa se maroneasca asa cum le vedeti.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...