Placinta Universala

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 75 gr rama
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata )
  • 3 linguri fulgi de cartofi
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita busuioc ( se poate pune in loc rozmarin)
  • 10 gr sare
  • Garnitura:
  • 1 ceapa taiata in opt bucati
  • sare, piper macinat
  • 1 rosie mai mare taiata cubulete
  • 1 ardei gras
  • cascaval felii
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 lingurite otet
  • 2 tuburi cu branza topita
  • 3 oua

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas punem faina la care adaugam rama , fulgii de cartofi , busuiocul si sarea. Adaugam si laptele cu drojdia si intre timp amestecam cu mixerul la inceput cu viteza mica apoi la viteza maxima pana obtinem un aluat neted.

Din aluat rupem 4 bucati de marimea unei mandarine si il punem deoparte. Restul de aluat il intindem intr-o tava unsa (40X30 cm ).

Cele 4 bucati de aluat de marimea mandarinei le rulam la cca 40 cm lungime fiecare, apoi din cate 2 role formam spirale si le asezam in tava pe diagonala in asa fel incat sa se formeze 4 triunghiuri.

Trecem la prepararea garniturii.
Ceapa se taie in 8 si se sareaza. Ardeiul se taie in jumate se curata de samburi si vanele din interior si apoi se taie in fasii mai late . Salamul, sunca se taie cubulete sau felii subtiri , dupa placul fiecaruia. Rosia se taie felii apoi se taie cubulete si se sareaza un pic.

Pe uleiul de masline calim ceapa taiata si sarata , se scoate apoi deoparte pe o farfurie si se trece la calirea ardeiului care si acesta va fi scos dupa ce il calim un pic. Eu am folosit un amestec mexican de legume pe care de asemeni l-am calit in uleiul de masline , am adaugat un pic de apa cca 100 ml am codimentat cu sare si un pic de piper apoi l-am lasat sa fiarba asa pana a scazut apa. L-am scos si pe acesta deoparte.

Amestecam branza topita cu 1 lingura miere de albine , 2 lingurite otet, sare , piper si ouale cu mixerul si aceasta compozitie o impartim in triunghiurile de pe tava. Peste asezam felii de cascaval . Garnitura descrisa mai sus o impartim in triunghiuri dupa cum dorim fiecare.

Se da totul la cuptorul preincalzit ptr. cca 30 minute

Se serveste fierbinte.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj