Placinta cu Ceapa Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -1 ou
  • -2 linguri ulei
  • -1 cana apa carbogazoasa
  • -3-4 legaturi ceapa verde, tocata marunt
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Bateti oul cu un praf de sare, apoi adaugati uleiul, apa carbogazoasa si omogenizati bine.
Puneti faina in ploaie si framantati pana obtineti un aluat elastic. Adaugati la nevoie inca putina faina pana ce aluatul se desprinde de vas si mana.

Intindeti o foaie nu foarte subtire.
Repartizati uniform ceapa verde, rulati intai sub forma de sul, apoi dati-i forma de melc.
Intindeti din nou cu sucitorul, intr-o foaie de grosime potrivita. Taiati-o in doua sau in patru, functie de marime si de dorinta.

Prajiti bucatile in ulei incins, la foc potrivit spre mic, pe ambele fete, pana ce sunt coapte, patrunse bine si se rumenesc frumos.

Scoateti pe servetele absorbante, puneti pe o farfurie si acoperiti-le cu un servet.


Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.