Placinta cu Branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este vorba de o placinta care are 4 foi si care se poate umple cu branza sarata sau cu nuca si zahar:
  • Aluat:
  • 140 g untura
  • 500 g faina
  • aprox 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 4 galbenusuri
  • lapte caldut - 1 cescuta
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. Bine dupa fiecare; adauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;

Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtire; foile se pot umple cu branza amestecata cu 4 albusuri, 1 iaurt mic, 2 linguri de gris si chimion sau cu umplutura dulce: 300 gr. nuca macinata fin se amesteca cu 4 albusuri batute cu 250 gr. zahar si apoi un pic de rom; foile se ung cu gem de caise si deasupra se adauga umplutura de nuca, apoi iar foaie cu caise deasupra si iarasi nuca etc.

Placinta se lasa 30 min si apoi se coace la 180 grade aproximativ 30-35 minute.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.