Pizza cu Mozzarella, Rosii (suc), Ciuperci si Busuioc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr faina oo
  • 100 ml apa
  • 4-5 grame de drojdie + zahar (tb si mai putina cca 1 gram dar ma grabeam: lol: si am pus drojdie mai multa ca sa grabeasca procesul de dospire) sare
  • ulei cit e nevoie sa iasa aluatul elastic
  • sos de rosii (sunt rosii pasate gros daci cu multa pulpa)
  • mozzarella taiata marunt
  • vreo 4-5 ciupercute crude curatate si taiate lamele subtiti si busuioc din ghiveci

Mod de preparare

Am framintat cu mina si apoi am intins aluatul tot cu miinile (nu cu facaletul) direct in tava (ne-unsa caci era aluatul destul de uleios dupa parerea mea)... am pus in cuptor jos o oala cu apa clocotita si pe raftul cel mai de sus tava cu aluatul ... am inchis usa la cuptor si lasat sa creasca ... (umezeala fierbinte a grabit si mai tare cresterea aluatului).

Cind era crescut, am incalzit cuptorul la maxim si am ornat pizza cu sos de rosii (sunt rosii pasate gros daci cu multa pulpa), mozzarella taiata marunt, vreo 4-5 ciupercute crude curatate si taiate lamele subtiri si busuioc din ghiveci ...

Am pus tava la cuptorul deja fierbinte si la foc mare pt cca 25 min ...

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...