Pizza cu Mozzarella, Rosii (suc), Ciuperci si Busuioc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 gr faina oo
  • 100 ml apa
  • 4-5 grame de drojdie + zahar (tb si mai putina cca 1 gram dar ma grabeam: lol: si am pus drojdie mai multa ca sa grabeasca procesul de dospire) sare
  • ulei cit e nevoie sa iasa aluatul elastic
  • sos de rosii (sunt rosii pasate gros daci cu multa pulpa)
  • mozzarella taiata marunt
  • vreo 4-5 ciupercute crude curatate si taiate lamele subtiti si busuioc din ghiveci

Mod de preparare

Am framintat cu mina si apoi am intins aluatul tot cu miinile (nu cu facaletul) direct in tava (ne-unsa caci era aluatul destul de uleios dupa parerea mea)... am pus in cuptor jos o oala cu apa clocotita si pe raftul cel mai de sus tava cu aluatul ... am inchis usa la cuptor si lasat sa creasca ... (umezeala fierbinte a grabit si mai tare cresterea aluatului).

Cind era crescut, am incalzit cuptorul la maxim si am ornat pizza cu sos de rosii (sunt rosii pasate gros daci cu multa pulpa), mozzarella taiata marunt, vreo 4-5 ciupercute crude curatate si taiate lamele subtiri si busuioc din ghiveci ...

Am pus tava la cuptorul deja fierbinte si la foc mare pt cca 25 min ...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat...

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj