De Boboteaza se prepara piftia sau racitura de porc. Carnea se parleste, se curata si se spala foarte bine, apoi se pune intr-o cratita sa fierba in apa suficienta la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga putina sare, o ceapa, o capatana de usturoi, piper boabe si se continua fierberea pana cand carnea este bine fiarta. Carnea se scoate si se portioneaza la dimensiunea dorita. In zeama in care a fiert carnea se adauga o capatana de usturoi frecat ca la mujdei, se amesteca si se vantura bine cu un polonic pana cand zeama se albeste, apoi se lasa 30 de minute sa se linisteasca. Apoi se aduna grasimea formata, se potriveste gustul de sare si se strecoara printr-o sita de usturoi si oase. In castronele se asaza bucati de carne si se completeaza cu zeama, apoi se lasa la rece pana cand se incheaga. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2016/01/piftie-de-porc.html
Piftia de porc se serveste dupa gustul fiecaruia, simpla, cu boia de ardei sau piper macinat presarat deasupra, sau cu hrean in otet. Este un aperitiv deosebit de gustos nelipsit de sarbatori, Craciun, Revelion sau Sfantul Ioan. Pofta Buna! Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti