Piftie de porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 rasol porc
  • -3 picioare de porc
  • -1/4 kg cap de porc
  • -1/4 kg pulpa de porc
  • -4 l apa
  • -2 capatani de usturoi
  • -1 ceapa
  • -1 lingurita piper boabe
  • -2 lingurite sare (dupa gust)

Mod de preparare

De Boboteaza se prepara piftia sau racitura de porc. Carnea se parleste, se curata si se spala foarte bine, apoi se pune intr-o cratita sa fierba in apa suficienta la foc mic pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga putina sare, o ceapa, o capatana de usturoi, piper boabe si se continua fierberea pana cand carnea este bine fiarta. Carnea se scoate si se portioneaza la dimensiunea dorita. In zeama in care a fiert carnea se adauga o capatana de usturoi frecat ca la mujdei, se amesteca si se vantura bine cu un polonic pana cand zeama se albeste, apoi se lasa 30 de minute sa se linisteasca. Apoi se aduna grasimea formata, se potriveste gustul de sare si se strecoara printr-o sita de usturoi si oase. In castronele se asaza bucati de carne si se completeaza cu zeama, apoi se lasa la rece pana cand se incheaga. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2016/01/piftie-de-porc.html
Piftia de porc se serveste dupa gustul fiecaruia, simpla, cu boia de ardei sau piper macinat presarat deasupra, sau cu hrean in otet. Este un aperitiv deosebit de gustos nelipsit de sarbatori, Craciun, Revelion sau Sfantul Ioan. Pofta Buna! Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...