Piftie de porc

Portii
10
Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg rasol
  • 2 picioruse mici cu copita (popular se numesc adidasi)
  • un sfert de cap de porc, cu ureche
  • 3 morcovi
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 lingurite de sare
  • 2-3 cepe
  • Pentru mujdei:
  • 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare

Mod de preparare

Urechea de porc se parleste si se spala bine. Piciorusele se parlesc si se cresteaza din loc in loc, iar copitele se arunca. Se portioneaza capatana in bucati mai mici. Rasolul se feliaza, se curata carnea de pe oase, ca sa fiarba bine si sa iasa gelatina din ele.
Se pun cu tot cu oase la fiert, intr-o oala de 10 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa! Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.
Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.

Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.

Dupa ce a fiert carnea, se ia de pe foc si se scoate int-un vas, se portioneaza cu grija, fiind fierbinte. Se aranjeaza in castroane.
In zeama care a ramas, se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori, in alta oala.

Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.
Se lasa la rece pana se intareste.


Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/12/piftie-de-porc.html

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni

Sa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!

Tort panna cotta cu jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti