Pate din Somon Afumat cu Mascarpone

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g somon afumat
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • un praf de piper proaspat macinat
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt
  • 30 g arpagic (chives) taiate marunt
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • un praf mic de enibahar
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei
  • un praf mic de chili cayene pentru decorare

Mod de preparare

Puneti somonul cu Dijon intr-un blender si pulsati pana cand obtineti o pasta. Transferati intr-un bol si adaugati piper, marar, arpagic, enibahar, suc de lamaie si mascarpone. Inglobati foarte bine aceste ingrediente apoi transferati intr-un bol de servire.

Presarati cu putin cayenne deasupra (optional garnisiti si cu extra arpagic sau kalamata) dupa care acoperiti si lasati la rece minim 30 de minute inainte de a servi. Serviti cu painea preferata si optional alaturi de o salata.
Imi place foarte mult acest pate. Este delicios, usor de facut si poate fi un excelent aperitiv sau meniu principal alaturi de o salata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.