Pate de pasare

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg. ficat de pasare
  • -500 gr. piept de pui
  • -100 gr. grasime de rata gotica
  • -100 gr. unt
  • -100 gr. smantana cu grasime 30%
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper macinat
  • -4 cepe mari

Mod de preparare

Se toaca grasimea de rata si se pune in tigaie, se lasa sa fiarba la foc mic sa iasa grasimea, se adauga ceapa tocata marunt, ficateii, pieptul de pui taiat cuburi si se lasa sa se fiarba bine pana cand scade surplusul de lichid si ramane doar grasimea, se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca si se lasa la rece.

Cand s-a racit, se da compozitia prin masina de carne, cine vrea un pate mai fin, poate da compozitia chiar de doua ori prin masina de carne. Se pune untul, smantana si se omogenizeaza foarte bine, daca este destul de consistent se poate consuma asa, daca este prea consistent se mai poate adauga putina smantana, oricum dupa cateva ore de stat la frigider compozitia de pate se mai intareste, la mine nu a fost nevoie a iesit exact asa cum trebuie. Grasimea de rata este o grasime foarte buna si fiindca este naturala o folosesc des la gatitul mancarurilor.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti