- curatati ciupercile si le taiati felii sau bucati
- tocati ceapa
- puneti intr-o tigaie cu putin ulei ceapa sa se inmoaie, cu putina sare si cu ciupercile, lasati pe foc mic cu capac la inceput si apoi fara pina cind se evapora tot lichidul si deci ciupercile si ceapa sunt gata
- lasati putin la racit si apoi mixati totul in robot: alunele + ciupercile cu ceapa pina cind obtineti o crema
- adaugati untul si mai mixati putin ca sa il incorporati bine, daca este nevoie ca sa iasa pateul mai moale adaugati putin lapte gras (intergral) sau smintina proaspata nefermentata cu o lingura in timp ce mixati
- adaugati maghirn dupa gust si sare, piper daca va place si amestecati bine apoi rasturnati totul intr-un castron, ornati (eventual cu citeva alune pe care le-ati tinut deoparte si chiar si citeva felii de ciuperca (eu n. am pastrat din pacate) sau cum va place si puneti castronul la rece macar pentru 30 minute inainte sa il serviti
Serviti pe felii de piine de preferat prajita sau pe biscuiti sarati ca aperitiv sau cu cartofi copti (doar cu sare. Maghiran si putina boia dulce ca sa se potriveasca cu aroma pateului) cum am facut eu pentru un fel principal lactovegetarian..
Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...
Croissante cu branza de vaciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.