Pasta Picanta de Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100 g branza de burduf
  • -150 g branza proaspata de vaci
  • -3- 4 linguri smantana
  • -1- 2 linguri unt
  • la temperatura camerei
  • -1 ceapa rosie
  • tocata marunt
  • -1 lingura paprika dulce
  • -1 lingurita patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -1 lingurita chimen macinat
  • -piper
  • proaspat macinat
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol branza, ceapa, 3 linguri smantana, 1 lingura unt, paprika, patrunjelul verde si piperul. Omogenizati bine si sarati, dupa gust. Trebuie sa obtineti o crema potrivit de tare, tartinabila. Ajustati acest lucru, adaugand la nevoie smantana si / sau unt.

Dati la frigider 2- 3 ore pentru ca ceapa sa-si elibereze aroma.
Serviti cu paine proaspata.
Precizari:
Adaugati condimentele in amestecul de branza functie de textura pe care doriti sa o obtineti: pentru un aspect rustic, taiati ceapa mai mare, macinati piperul grosier si lasati semintele de chimen intregi.

Puteti folosi si alte proportii in amestecul de branza, tinand cont de faptul ca branza de vaci da o densitate cremoasa, iar branza de burduf, o nota iute- picanta.

Crema de branza picanta se foloseste, de regula, la tartine. Dar se poate intrebuinta si ca umplutura pentru rosii, oua, ardei, clatite sarate, etc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv- Humus reteta cu tahini

Humus reteta Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in...

Aperitiv- Humus reteta cu tahini
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj