Pachetele de Primavara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1/4 dovlecel
  • 2 foi varza
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa verde
  • o mana de mazare
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • ierburi de provence
  • 1 lingura ulei de maslne
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se scoate aluatul la temperatura camerei.

Se curata legumele. Se da morcovul pe razatoare. Ceapa verde se taie rondele. Rosia si usturoiul se toaca marunt. Dovlecelul se taie betisoare. Varza se taie fideluta.

Peste morcovi am pus varza, condimentele si uleiul de masline. Se adauga si restul de legume si se amesteca bine.

Am taiat foietajul in 4. Am pus umplutura, am pliat marginile, le-am uns cu oul batut, apoi am rulat.

Am pus in ulei incins. Dupa ce s-au facut pe ambele parti, le-am scos pe un servet pentru a se absorbi uleiul.  

Se condimenteaza dupa gust.

Se servesc simplu sau alaturi de un sos.

Pofta buna!
Se servesc simple sau alaturi de un sos.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...