Oua Umplute cu Ton si Mascarpone

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua ecologice la temperatura camerei
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 50 g mascarpone
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 60 g ton bucati in suc propriu stors
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • chili cayenne (optional)
  • 2 bucati de limeta

Mod de preparare

Aduceti o cratita cu apa la fierbere lenta. Lasati usor ouale in apa si setati cronometru pentru 8 minute. Scoateti acestea si transferati intr-un bol cu apa foarte rece. Curatiti-le de coaja apoi taiati-le in jumatate pe lungime. Separati cu grija galbenusurile de albusuri.

Intr-un blender mic puneti mascarpone, mustar, ceapa verde, galbenusurile si pulsati pana obtineti o pasta fina. Tranferati intr-un bol, adaugati ulei de masline si ton, amestecati bine apoi asezonati dupa gust. Umpleti albusurile fie cu o lingurita sau cu ajutorul pungilor / formelor de ornat.

Optional presarati chili cayenne deasupra dupa gust si putin ulei de masline. Serviti cu bucati de limeta si optional salata preferata (eu am servit alaturi o chifla dar merge foarte bine si cu paine prajita).
Cantitatile folosite au fost pentru doua meniuri principale cu salata preferata dar pot fi si aperitive excelente.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj