Oua Colorate cu Hartie Creponata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • manusi subtiri pentru menaj
  • hartie creponata intens colorata
  • oua fierte
  • 100 ml otet de 9 grade

Mod de preparare

Spalati ouale cu putin detergent pentru vase - pentru degresare, apoi limpeziti-le bine cu apa rece.

Puneti ouale la fiert in apa rece, la foc mic, timp de 15 minute.
Treceti ouale prin jet de apa rece apoi lasati-le intr-o strecuratoare sa se zvante bine coaja.

Puneti-va manusile de menaj.
Taiati bucati mari din hartia creponata.
Turnati putin otet intr-o farfurie si inmuiati usor hartia.
Stoarceti bine ca sa eliminati excesul de otet.

Desfaceti bucata de hartie si aranjati-o cat mai mototolit pe o farfurie. Asezati oul fiert in mijlocul ei apoi strangeti hartia avand grija sa fie cat mai mototolita. Rasuciti oul intre palme ca sa se lipeasca bine hartia. Lasati-l 2-3 minute asa infofolit, apoi desfaceti hartia.


Dupa ce coaja se zvanta, ungeti ouale cu putin ulei sau slanina - ca sa capete luciu si sa protejeze culoarea.

Veti obtine oua cu aspect ca de marmura.

Spor la lucru!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...