Spalati ouale cu putin detergent pentru vase - pentru degresare, apoi limpeziti-le bine cu apa rece.
Puneti ouale la fiert in apa rece, la foc mic, timp de 15 minute.
Treceti ouale prin jet de apa rece apoi lasati-le intr-o strecuratoare sa se zvante bine coaja.
Puneti-va manusile de menaj.
Taiati bucati mari din hartia creponata.
Turnati putin otet intr-o farfurie si inmuiati usor hartia.
Stoarceti bine ca sa eliminati excesul de otet.
Desfaceti bucata de hartie si aranjati-o cat mai mototolit pe o farfurie. Asezati oul fiert in mijlocul ei apoi strangeti hartia avand grija sa fie cat mai mototolita. Rasuciti oul intre palme ca sa se lipeasca bine hartia. Lasati-l 2-3 minute asa infofolit, apoi desfaceti hartia.
Dupa ce coaja se zvanta, ungeti ouale cu putin ulei sau slanina - ca sa capete luciu si sa protejeze culoarea.
Veti obtine oua cu aspect ca de marmura.
Spor la lucru!
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.