Oua Coapte in Cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (cei mai mari pe care ii gasiti in saculetul cu provizia de cartofi Smile
  • 50 g unt
  • 50 g Emmentaler sau parmezan (eu am folosit Emmentaler) ras marunt pe razatoare
  • 4 oua mici
  • 2 lingurite cu arpagic taiat marunt
  • sare de mare fin macinata
  • piper (eu am folosit piper alb)

Mod de preparare

* Cuptorul se incalzeste la 200 grade c.

* Cartofii se curata, se spala si se usuca apoi cu un servetel absorbant din hartie pentru bucatarie. Cartofii uscati se ung cu putin unt sau ulei (dupa preferinta) si se pun in tava pregatita. Cartofii se coc in cuptor la foc moderat timp de 60 - 75 de minute. Dupa aceasta perioada de timp, cartofii dobandesc o culoare maro - aurie foarte frumoasa. Verificati cartofii (daca sunt copti) cu ajutorul unei furculite Smile Cartofii copti se lasa putin sa se raceasca.

* Se taie treimea superioara a fiecarui cartof in parte (orizontal). Se pastreaza ”capacelul” obtinut.

* Se scoate miezul cartofului cu grija, cu ajutorul unei lingurite, astfel incat pana la marginea acestuia sa ramana mai putin de 1 cm (peretete carofului trebuie sa ramana intact). Miezul cartofilor se pune intr-un bol (urmeaza sa fie folosit ulterior pentru realizarea umpluturii). o parte din aceasta compozitie va ramane nefolosita insa o puteti servi ca atare sau o puteti utiliza la un alt fel de mancare.

* Se amesteca miezul cartofilor cu untul ramas si cu branza rasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Amestecul obtinut se introduce in cartofi (pe margini), avand grija sa se pastreze in mijloc un gol suficient de mare incat sa poata fi pus ulterior un ou.

* Se sparge cate un ou in mijlocul fiecarui cartof. Se condimenteaza cartofii dupa preferinta (eu am adaugat marar maruntit).

* Cartofii astfel pregatiti se pun in tava si se coc in cuptor (din nou Smile timp de aproximativ 8 - 10 minute (pana cand ouale devin coapte dar moi).

* Se presara arpagicul taiat marunt inainte de servire. Optional, se poate adauga ”capacelul” cartofilor obtinut intr-un timp de lucru precedent.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Aceasta reteta apartine Principesei Margareta a Romaniei si este publicata in cartea de bucate a acesteia.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

Savurează o supă cremă de ciuperci, o combinație delicioasă de arome naturale și textură catifelată. Preparată cu...

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata