Ochiuri romanesti in cuib de parizer

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • patru felii de parizer de 4-5 mm grosime, 30 g unt sau untdelemn, 4 oua
  • pentru piure:
  • 1/2 kg cartofi, 30g unt, 2 linguri de lapte, 50 g cascaval sau branza telemea

Mod de preparare

Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana (intestinul); la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor strange, ca niste cuiburi. In fiecare cuib, se pune cite un ochi. Se pot servi ca atare, sau asezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, in care sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele.Se presara cu cascaval ras. Se dau la cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.