Mutabal

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg vinete
  • - 1/2 rodie
  • - 2 linguri iaurt gras
  • - 1 linguriță tahini
  • - 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • - 1 lingură suc de lămâie
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri ulei vegetal
  • - 2 linguri muștar
  • - sare

Mod de preparare

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când vinetele sunt gata, le curăț, le las puțin să se scurgă și le toc mărunt cu sare. Apoi, folosind blenderul de mână, le mărunțesc bine, până devin pastă. Acum, adaug bunătăți: iaurtul, tahini, suc de lămâie, maioneză, ceapa tocată și amestec bine. La sfârșit adăugăm rodia și gustăm să vedem dacă mai trebuie ceva. Facem repede niște crochete de pâine și gata masa.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...