Mocovi cu sos de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 morcovi mari
  • 1/2 lamaie
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingura faina
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Morcovii curatati se taie in rondele si se pun la fiert in apa clocotita si putin sarata timp de 10 minute.Dupa fierbere se scurg si se pastreaza apa in care au fiert.
Intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt,se adauga faina amestecand ca sa nu faca cocoloase,se pun 2 cescute din apa in care au fiert morcovii si se lasa pe foc 10 minute.
Se ia de pe foc si se pun cateva picaturi de zeama de lamaie,apoi albusul de ou si se amesteca.
Se adauga morcovii fiertisi restul de unt .Se servesc cu patrunjel tocat fin pe deasupra.

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie