Minitarte cu spuma de mazare

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece
  • spuma de mazare:
  • 50 g unt
  • 200 mazare proaspata sau congelata
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • un praf de coriandru uscat
  • un praf de nucsoara
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Pentru mini tarte se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura si adaugam ingredientele, inclusiv untul moale, apoi framantam intre degete pana se formeaza frimituri. Il punem intr-o folie si dam 30 minute la rece.
Inabusim mazarea in untul incins, adaugand cate un pic de apa pana se inmoaie bine si scade toata zeama lasata, saram si piperam dupa gust. Dam la blender si subtiem cu unt moale si sucul de lamaie, punem compozitia in pos si dam la rece.
intindem aluatul intre 2 folii de celofan, in strat gros de cca. 5 mm cu care tapetam formele in care le coacem cca 15 minute la foc mediu. Fiecare minitarta se umple cu spuma delicata de mazare si decoram cu un strop de boia, pentru gust si culoare!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise

Sa profitam din plin de fructele proaspete si aromate de pe piata, sa pregatim deserturi delicioase si sa ne bucuram de ele

Prajitura cu caise
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj