Melcisori cu Varza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • o varza tocata
  • o ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper
  • paprika (boia) si cimbru uscat
  • ulei (o cescuta) smantana dulce lichida (o cescuta) - daca se face varianta de dulce

Mod de preparare

Se caleste ceapa si apoi se adauga varza, se condimenteaza f. bine si se pregateste ca orice varza calita. Nu se lasa sa se moaie de tot si nu se adauga sos de rosii, ci paprika pt. culoare. Se pune mai mult piper decat de obicei pt. ca umplutura trebuie sa fie mai condimentata. Se lasa intr-un castron sa se raceasca pana sunt gata de umplut melcisorii.

Se iau doua foi de placinta si se ung cu pensula cu f. putin ulei, apoi se adauga alte doua foi peste ele si se stropesc usor cu smantana. Se taie pe lung pe jumatate si se pune varza in mijloc astfel incat sa se poata rula un fel de strudel cu diametrul de cca 2 cm. Se roteste ruloul incat sa se obtina un melcisor.
Se procedeaza la fel cu restul de foi pana se termina umplutura.

Se pun melcisorii in tava si se ung usor pe deasupra cu smantana incat sa se aureasca la copt si sa nu se crape foaia.

Se coc la foc potricit timp de 30 min sau pana sunt aurii.

p. s. eu de data asta i-am facut de post asa ca am folosit numai ulei la unsul foilor.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada Napoleon

Rulada Napoleon, denumită astfel după tortul omonim, m-a tentat s-o fac de cum am auzit despre ea, mai ales că nu mi s-a...

Desert rulada Napoleon
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.