Sosul Ragu
Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .
Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.
Sosul Bechamel
Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .
Si acum trecem la asamblare.
Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.
Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.
Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor.
E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti