Humus reţetă ardei copt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Humus reţetă
  • (pentru 8 portii)
  • Naut fiert (fierbinte) – 1 kg
  • Curry verde – 1/2 lingurita
  • Usturoi copt – 1 capatana
  • Zeama de lamaie – 80 ml
  • Pasta de susan (tahini) – 150 ml
  • Piper alb – 1/4 lingurita
  • Chimion – 1 varf de cutit
  • Ardei gras rosu – 2 buc
  • Ardei gras portocaliu – 2 buc
  • Ardei gras galben – 1 buc
  • Gheata – 10 cuburi mari
  • Ulei de masline extravirgin – 80 ml
  • Sare – dupa gust

Mod de preparare

Humus reţetă

Fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
Strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un blender performant;
Coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita;
Coaceti ardeii grasi in cuptor;
Scoateti-i si puneti deasupra cateva straturi de folie de plastic, pentru a putea crea un condens si pentru a putea curata ardeii cu mai mare usurinta, fara a pierde aroma acestora;
Odata curatati taiati-i in bucati mai mici;
Adaugati gheata, curry verde, chimionul, ardeii copti, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si blendati;
Odata facuta pasta compozitia, adaugati gheata si blendati pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos;
Serviti cu lipie de casa.

Pofta buna !

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta taraneasca cu branza

Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la...

Placinta taraneasca cu branza
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.