Guacamole

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa alba de marime medie (echivalentul a doua linguri ceapa alba tocata foarte marunt)
  • 3 fructe mari de avocado
  • 2 ardei iuti rosii serrano (sau dupa preferinta)
  • 4 linguri cu frunze de coriandru maruntite
  • 1 rosie de marime medie
  • 2 - 3 linguri cu zeama de lime proaspat stoarsa
  • sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Ceapa si rosia se taie foarte marunt. Se pastreaza putina ceapa si cateva frunzulite de coriandru pentru decor.
- Ardeiul iute serrano se toaca marunt.

- Se amesteca foarte bine ceapa, ardeiul iute, coriandrul si sarea astfel incat sa se formeze o pasta.
- Avocado taie in doua jumatati, se indeparteaza samburele si se decojeste miezul.

- Se zdrobeste miezul fructului cu o furculita apoi se adauga amestecului pregatit anterior (astfel incat consistenta acestuia sa nu fie prea fina).
- Se adauga rosia taiata marunt, (pastrand aproximativ o lingura pentru decor).

- Se adauga sare dupa gust.
- Amestecul rezultat se serveste adaugand la suprafata restul de rosie tocata, ceapa si frunzulite de coriandru.

- Se serveste imediat la temperatura camerei.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.