Grissini de Chimen cu Crema de Morcovi si Sos de Branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt grissini:
  • 900 g faina
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 g chimen
  • 350 ml apa calduta
  • 200 ml ulei de masline
  • Pt crema de morcovi:
  • 500 g morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • nucsoara
  • 30 ml ulei de masline
  • Pt sos de branza:
  • 150 g branza de burduf sau cas framantat
  • 100 g smantana grasa
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Grissini:
Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat (trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0, 5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.

Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.

Crema:
Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi.
Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente.

Sos:
Pentru sos, se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.
Grissini (grisinele) se servesc cu crema de morcovi si sosul de branza. Merg bine cu niste bere.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...