Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.
Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continuu, pana se obtine un terci mai consistent.
Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga).
Spre sfarsit adaugati si omogenizati cu untul si branza de burduf, din care ati opri, un sfert din cantitate.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
Lasati deoparte sa se raceasca.
Luati cate 1 lingura din mamaliga si modelati, cu palmele unse cu ulei, galuste.
Faceti in fiecare cate o adancitura, puneti cate putin din branza de burduf oprita (aproximativ 1/2 lingurita ) si remodelati galusca.
Treceti-le apoi prin ou batut si un amestec din pesmet cu cascaval ras, de 2 ori, pe fiecare (ca sa aiba o crusta mai groasa).
Rumeniti-le in ulei incins, pe toate partile si scoateti-le pe servetele absorbante, apoi pastrati-le la cald.
Serviti-le fierbinti, cu smantana.
POFTA BUNA!
Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj