Friganele (Bundas Kener) cu Scortisoara si Sirop de Artar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru o portie
  • 2 felii de paine fara coaja
  • putin ulei pentru uns aparatul
  • 1 ou
  • sirop de artar
  • 1 lingurita zahar praf
  • putina scortisoara
  • 1/2 piersica

Mod de preparare

Se pune aparatul de waffle la incalzit. Intre timp se indeparteaza coaja de la feliile de paine. Se bate apoi oul dupa care se amesteca cu 1 lingurita de sirop de artar.

Se ung apoi felile de paine cu amestecul de ou, pe ambele parti, aparatul de waffle se unge cu putin ulei dupa care se pune painea in aparatul deja infierbantat. Se inchide capacul aparatului si se lasa painea la copt aproximativ 2 minute.

Se scoate pe o farfurie, se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara, se pun feliutele de piersica deasupra si se toarna sirop de artar deasupra (dupa preferinta) .
Daca nu aveti sirop de artar se poate folosi alt sirop, conditia este ca el sa fie mai dens.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...