Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foitaj- 20 buc
  • -200 g faina
  • -200 g ricotta
  • -200 g unt rece
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • -aproximativ 150- 200 g pasta de rosii
  • -oregano sau alte condimente
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust
  • -ulei de masline
  • -parmezan sau cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati rapid faina cernuta cu untul rece taiat bucatele, praful de sare si ricotta bine scursa, doar cat sa se lege aluatul. Dati-i cat de cat forma de bila compacta, chiar daca aluatul este lipicios - asa trebuie sa fie, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoateti aluatul pe suprafata de lucru infainata, presarati faina peste aluat si facalet si intindeti o foaie de aluat, obligatoriu de 8 mm grosime.

Decupati cu un pahar cerculete de aluat. Ungeti partea superioara cu un strat subtire de umplutura (in caz contrar foitajul se va lasa la copt si nu va creste frumos): pasta de rosii omogenizata cu sare si oregano, dupa gust si subtiata cu putin ulei de masline, cat sa formeze un sos grosut care nu curge de pe aluat.

Presarati parmesan sau cascaval ras si puneti-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce foitajul este crescut, copt si are o culoare frumos aurie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.
Sunt ideale ca aperitive.
Foitajul se desface foitea€¦ foitea€¦
Au gust de ricotta si sunt foarte fragede si bune.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa