Focaccia de Cartofi cu Cascaval Afumat si Carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr faina alba
  • 150 gr cartofi
  • 180 ml apa calduta
  • 30 gr untura
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Topping:
  • 250 gr carnati proaspeti
  • 150 gr cascaval afumat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja. Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza.

Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta.

Framantam pana cand obtinem un aluat moale, neted si omogen. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie subtire de circa 1/2 cm, si o punem intr-o tava unsa in prealabil cu un pic de ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut circa 45 de minute.

Curatam de pielita si rupem bucatele mici carnatii. Taiem cascavalul afumat cubulete mici. Spalam, zvantam si tocam marunt frunzulitele de rozmarin.

Inclazim cuptorul la 180 de grade. Indepartam folia si punem pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati, cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presaram piper negru rasnit, dupa gust si stropim cu cele 2 linguri de ulei. Punem focaccia in cuptor si coacem circa 25 de minute, apoi o scoatem si o servim fierbinte.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Daca iubiti pestele, aceasta este o alternativa excelenta la conservele cu peste din comert. Desi aseara, cand am...

Zacusca de macrou
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj