Flori de Dovlecei Umplute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 flori de dovlecel
  • 250 g ricotta (branza de vaci)
  • 100 g cascaval (scamorza, provolone)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 felii paine
  • ulei

Mod de preparare

Se spala florile, se curata de partea verde si pistil, se aseaza una in alta ca sa nu se inchida pana pregatim umplutura.

Separat, se amesteca ricotta cu cascavalul taiat cubulete, miezul de la 2 felli de paine inmuiate in apa (painea trebuie sa fie mai veche), ouale, sare, piper. Se umplu florile se inchid si se prajesc in ulei. Se scot pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei, se servesc calde. Sunt ideale ca aperitiv.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...