Fasole batuta, orientala (Byesar)

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fasole bob gigant – cca 500 g
  • Usturoi – 5-6 catei
  • Chimion – 1 lingurita rasa
  • Chimen – ½ lingurita
  • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Frunze de menta pentru décor
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
  • Ceapa rosie pentru décor
  • Extra ulei de masline pentru décor
  • Extra boia pentru décor
  • Coriandru proaspat – 1 legatura
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Coaceti usturoiul in cuptor;
Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;
Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);
Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;
Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);
Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;
Taiati ceapa rosie cubulete mici;
Tocati coriandrul marunt;
Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;
Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;
Pofta buna !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.