Drob de pui

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g de pipote si inimi de pui
  • 600 g de ficat de pui
  • 3 cepe medii tocate
  • 1 legatura mare de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 4 oua crude
  • 5 linguri de ulei
  • 3 oua fierte
  • sare.

Mod de preparare

Am pus la fiert inimile si pipotele, in apa rece cu sare; intre timp, le-am spumat si cand au fiert suficient, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.

Separat, intr-o tigaie am pus cele 5 linguri de ulei si am pus ficatul pana s-a prajit usor, fara sa se arda. Le-am scos si l-am lasat si pe acesta la racit.

In aceeasi tigaie, am pus ceapa tocata si putina sare, (dar si putin ulei ca a mai trebuit) si dupa ce a prins o culoare frumoasa, am adaugat peste si ceapa verde, am mai lasat careva minute si le-am dat deoparte sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit pipotele, inimile si ficatul, le-am taiat marunt, peste am pus verdeturile, ceapa calita, ouale crude, sare si piper si am amestecat bine pana s-au incorcorat toate ingredientele.

Intr-o tava mica de cozonac tavetata cu hartie ce copt, am pus jumate de compozitie, pe urma ouale fierte si apoi, cealalta jumatate de compozitie, am nivelat frumos si l-am dat la cuptorul incins, pentru aprox. 40 min.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj