Vad ca toata lumea se joaca de-a dovlecelul - pe la emisiuni culinare, prin reviste etc. Eu, ca fiu mai cu motz, am nascocit un mod de-a tortura dovlecelul cum n-am vazut pe ici pe colo - numai asa de-al naibii.
Voi ati observat ca dovlecelul la gratar miroase putin a peste? Adica are, cel putin la inceputul gatirii, un usor iz de peste proaspat. Ei bine, fiecare cu gusturile si mirosurile sale, dar nasul meu asa zice: ca dovlecelul necondimentat, neinverzit cu nelipsitul marar etc. aduce a peste (nu va certati cu mine, ci luati-va de nasul meu si celulele raspunzatoare de simtul olfactiv)
Astfel ca imi veni ideea de-a umple cumva dovlecel cu pasta de peste, ori ceva de genu' asta. Zis si facut: Aveam un 'mnealui macrou afumat, l-am robotit cu usturoi si zeama de lamaie, am cantat dovlecelul la mandolina si feliile subtiiiiiri obtinute le-am gratarit si umplut cu pasta de peste.
Voi puteti sa le umpleti cu ce va trece prin cap si frigider. Am facut un pure de telina si-am proptit bigudiurile pe langa. Cum afumaturii ii sade mai bine cu otet decat cu lamaie, am stropit din belsug reductie de otet balsamic + miere.
Fu tare bun!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.