Dovlecel Bigudat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1/2 macrou afumat
  • Zeama de lamaie
  • 1-2 catei de usturoi
  • Pure de telina (o telina maricica, un cartof, unt si lapte) Reductie de otet basamic+miere

Mod de preparare

Vad ca toata lumea se joaca de-a dovlecelul - pe la emisiuni culinare, prin reviste etc. Eu, ca fiu mai cu motz, am nascocit un mod de-a tortura dovlecelul cum n-am vazut pe ici pe colo - numai asa de-al naibii.

Voi ati observat ca dovlecelul la gratar miroase putin a peste? Adica are, cel putin la inceputul gatirii, un usor iz de peste proaspat. Ei bine, fiecare cu gusturile si mirosurile sale, dar nasul meu asa zice: ca dovlecelul necondimentat, neinverzit cu nelipsitul marar etc. aduce a peste (nu va certati cu mine, ci luati-va de nasul meu si celulele raspunzatoare de simtul olfactiv)

Astfel ca imi veni ideea de-a umple cumva dovlecel cu pasta de peste, ori ceva de genu' asta. Zis si facut: Aveam un 'mnealui macrou afumat, l-am robotit cu usturoi si zeama de lamaie, am cantat dovlecelul la mandolina si feliile subtiiiiiri obtinute le-am gratarit si umplut cu pasta de peste.

Voi puteti sa le umpleti cu ce va trece prin cap si frigider. Am facut un pure de telina si-am proptit bigudiurile pe langa. Cum afumaturii ii sade mai bine cu otet decat cu lamaie, am stropit din belsug reductie de otet balsamic + miere.

Fu tare bun!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

Usor de pregatit, cu un gust surprinzator de bun, iata o reteta pe care nu am mai pregatit-o pana acum: somon cu spanac si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj