Cocktail Din Papaya si Avocado

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 2-3 fire de menta
  • 1 lamaie verde (lime)
  • 1/2 lingurita de mustar dulce
  • sare
  • piper alb
  • 4 linguri de ulei de salata (de soia)
  • 3 linguri cidru sau apa
  • 1 fruct papaya copt
  • 1 avocado copt
  • 80-100 g branza ricotta

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala si se taie in rondele subtiri. Se spala menta, se zvanta si se toaca marunt. Se spala lamaia, se zvanta, se rade jumatate din coaja si se stoarce si zeama. Se amesteca menta, coaja si jeama de lamaie cu mustarul, sare, piperul si se inglobeaza treptat uleiul (se poate folosi si ulei de masline). Se dilueaza cu cidru, sau apa si se adauga in final ceapa.

Se decojeste fructul de papaya si se taie pe lung pe jumatate. Se scot samburi cu ajutorul unei linguri, apoi se taie fructul in felii. Fructul de avocado se taie pe jumatate si se decojeste. Se scoate samburele, apoi se taie fructul in bucati potrivite.

Se amesteca cele dua feluri de branza si se aseaza in boluri de sticla. Se toarna sosul pe deasupra. Apoi se taie branza Ricotta in cuburi si se pune pe deasupra. Se serveste imediat.
Eu de obicei le servesc in pahare de vin, de jur imprejurul gurii pun fructele, iar in mijloc pun sosul si pe deasupra branza.

Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...